Nutrició i SalutEls estudis assenyalen que, aproximadament, un 80% dels càncers es poden prevenir amb uns estils de vida saludable. Què entenem per uns estils de vida saludable? Seguir una alimentació equilibrada, tal com està representada per la piràmide alimentària (o per d’altres models com el de l’estratègia NAOS); no fumar; no consumir tòxics; si es beu alcohol, amb molta moderació, i fer exercici físic de forma regular.

L’alimentació equilibrada es basa en els fonaments de la nostra dieta mediterrània on hi predominen les verdures, les fruites, les patates, els cereals (en forma de pa, arròs, pasta de sopa), els llegums, els fruits secs, l’oli d’oliva, els làctics i, amb menys proporció, les carns, els peixos i els ous. El concepte es resumeix en saber menjar de tot, en unes proporcions adequades, i no fer abusos de res.


Cal ressaltar que la dieta mediterrània, contràriament al que una part de la població pensa, no fomenta el consum excessiu de proteïna animal (carn, peix, ous, làctics...).